Çmimi i Medaljes 2023

None

29 Gusht 2023

Fondacioni Vietsch i jep Arjan Xhelajt Medaljen e Nderit 2023.

Fituesi i Medaljes të Nderit 2023 të Fondacionit Vietsch është Dr.Arjan Xhelaj, Drejtor i Përgjithshëm dhe Kryetar i Bordit Drejtues të RASH, themelues i Rrjetit Akademik të Shqipërisë. Medalja u jepet çdo vit njerëzve që kanë dhënë një kontribut me vlerë të qëndrueshme në kërkimin dhe zhvillimin e teknologjisë së avancuar të internetit që synon të mbështesë shkencën, kërkimin dhe arsimin e lartë. Medalja iu dorëzua Dr. Arjani Xhelaj më 6 qershor, gjatë ceremonisë së ndarjes së çmimeve në TNC 2023, konferencën kryesore evropiane të rrjeteve të organizuar nga GÉANT.

Arjan Xhelaj ka qenë përgjegjës për krijimin e rrjetit akademik RASH nga e para dhe zhvillimin e tij gjatë një dekade arritjesh të suksesshme në një organizatë plotësisht funksionale, duke i shërbyer rrjetit akademik dhe përdoruesve të Shqipërisë dhe duke përfaqësuar komunitetin shqiptar të kërkimit dhe arsimit në forume dhe projekte ndërkombëtare. Në frymën e çmimit, i cili vlerëson individë që kanë dëshmuar aftësitë e tyre organizative dhe përpjekjet e të cilëve kanë çuar në krijimin e institucioneve apo shërbimeve me vlerë afatgjatë, “Arjan Xhelaj u përzgjodh si marrësi më i merituar nga një listë me shumë kandidatë të vlefshëm, disa prej të cilëve u nominuan nga komunitete të ndryshme”, tha Valentino Cavalli, Kryetar i Bordit të Fondacionit Vietsch. Duke shpjeguar arsyetimin e zgjedhjes, Valentino kujtoi se ai “takoi Arjanin për herë të parë në vitin 2011, gjatë një takimi në Itali, ku ai dhe Karel Vietsch ishin ftuar për të këshilluar mbi projektin e konsulencës që hapi rrugën për krijimin e kërkimit dhe edukimit. rrjeti i Shqipërisë. Arjani u dëshmua që atëherë si një lojtar shumë kompetent, i fortë dhe i motivuar dhe kërkoi shumë shpejt të bëhej anëtar i TERENA-s. Bordi i Fondacionit Vietsch njohu njëzëri vlerën e angazhimit dhe arritjeve të tij të suksesshme gjatë gjithë viteve. Anëtarët e bordit janë gjithashtu veçanërisht të emocionuar që medalja e nderit 2023 i është dhënë mikpritësit të TNC-së këtë vit”.

Në pranimin e çmimit Arjan tha:

Jam i nderuar dhe pranoj me mirënjohje të madhe vleresimin e bere nga Fondacionit Vietsch për punën time në dekadën e fundit në ndërtimin e NREN-së shqiptare, RASH. Dua të shpreh falënderimet e mia të sinqerta për Fondacionin Vietsch për mbështetjen e palëkundur për komunitetin shkencor dhe përkushtimin e tyre në promovimin e kërkimit dhe inovacionit. Gjithashtu dua të shpreh vlerësimin tim për kolegët e mi studiues, stafin dhe kolegët e mi që kanë kontribuar në punën time. Hulumtimi dhe inovacioni janë në thelb të përparimit njerëzor. Ata nxisin përparimet në shkencë, teknologji dhe shoqëri dhe kanë fuqinë për të transformuar botën tonë për mirë. Angazhimi i Fondacionit Vietsch për të mbështetur kërkimin dhe inovacionin është i lavdërueshëm. Përpjekjet e tyre filantropike kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në avancimin e kërkimit. Mbështetja e tyre e palëkundur u ka mundësuar studiuesve si unë që të ndjekin pasionin tonë për dijen dhe të japin kontribute domethënëse në punën tonë. Inovacioni është motori që e shtyn kërkimin përpara. Ai përfshin jo vetëm gjenerimin e ideve të reja, por edhe përkthimin e tyre në praktikë nga të cilat përfitojnë shoqëria. Megjithatë, kërkimi dhe inovacioni nuk janë pa sfida. Ata kërkojnë këmbëngulje, qëndrueshmëri dhe përkushtim për të kapërcyer pengesat dhe pengesat. Si përfundim, dëshiroj të shpreh mirënjohjen time të thellë për Fondacionin Vietsch për këtë njohje prestigjioze, kjo më frymëzon të vazhdoj perpjekjen time të dhe punen time deri ne përsosmëri në kërkime dhe inovacione.”

Arjan Xhelaj është themeluesi dhe aktualisht Drejtor i Përgjithshëm dhe Kryetar i Bordit Drejtues të RASH, Rrjetit Akademik të Shqipërisë. Ai është një drejtues institucional me përvojë me një historik të gjatë pune në  administratë publike, industri dhe marrëdhënie ndërkombëtare. Si studiues dhe inovator me përvojë të fortë në Komisionin Evropian si Anëtar i Bordeve të ndryshme qeverisëse dhe këshillimore, ai ka studiuar Inxhinieri në Fizikën e Aplikuar dhe Teknologjinë e Informacionit dhe eshte Doktor i Shkencor në Biofizikë nga Universiteti i Frankfurtit am Main, Gjermani.